Elektrisch rijden

Tesla 3

Elektrisch rijden kan alleen met thorium.

Tesla heeft van hun nieuwe model al duizenden exemplaren verkocht nog voordat de eerste is geproduceerd. Ongetwijfeld omdat bijna iedereen verwacht dat we binnen een jaar of tien allemaal elektrisch rijden. Een paar extra zonnepanelen op je dak en een Tesla accupack op zolder en klaar is kees is de verwachting. Behalve dan voor de bezitters van een caravan of aanhanger want dat kunnen elektrische auto’s niet aan.

Als al onze 8 miljoen auto’s elektrisch gaan rijden is daar 27 miljard KWh per jaar voor nodig. Voor al onze huishoudens is 25 miljard KWh per jaar nodig. Als straks supergrote windturbines op zee met een vermogen van 5 MW gebouwd gaan worden zijn daarvoor 3000 van die kanjers nodig.

Als we zelf voor de stroom voor ons huishouden en auto willen zorgen hebben we 30 zonnepanelen per vrijstaand huis, rijtjeshuis of flat nodig, plus een Tesla accupack om de stroom overdag op te vangen waarmee we ’s avonds de auto opladen.

’s Winters gaat dat niet lukken en moet het lichtnet bijspringen . Daarvoor zijn dan wat minder dan die 3000 kanjers van windmolens nodig.

Naast stroom voor onze huishoudens en auto’s hebben we straks ook stroom nodig voor de warmtepompen die onze huizen ’s winters moeten verwarmen, ook al zijn die nog zo goed geïsoleerd. En stroom voor de industrie, voor de openbare gebouwen, voor de treinen, voor de datacentra en ga zo maar door. Het wegtransport vergeten we nog maar even.

Het is naïef te denken dat er in de komende jaren genoeg stroom zal zijn voor het elektrisch rijden.

Gelukkig zullen thoriumcentrales een uitkomst zijn. Een enkele thoriumcentrale levert evenveel stroom als 1000 supergrote windturbines, dag-in-dag-uit. Met drie centrales kunnen alle auto’s en huishoudens van stroom worden voorzien.

Wilt u de rekenkundige onderbouwing ontvangen vul dan hieronder “onderbouwing” in en het wordt aan u gemaild. 


Help mee door gebruik van Thorium de opwarming van de aarde te stoppen. Meld u kosteloos aan. Klik op:  “Vriend van het Thorium”. Dank u!

 


Thorium, de duurzame en veilige energie van de toekomst. En de enige manier om het gevaarlijke afval van ontmantelde kernkoppen en van oude kerncentrales te vernietigen.