Thorium is duurzaam

Thorium is duurzaam

Purple_GeodeOveral kom je het woord duurzaam tegen. Letterlijk betekent het “voor lange tijd”. Een stofzuiger die lang meegaat is dus duurzaam. Toch zullen velen een stofzuiger niet duurzaam willen noemen. Gaat het namelijk om energie dan denken meer aan “voor altijd”. Als we de zon of wind gebruiken voor energie-opwekking gaan we er van uit dat zon en wind altijd zullen blijven.

Toch noemen we ook sommige energiebronnen die helemaal niet eeuwig zijn toch duurzaam, bijvoorbeeld aardwarmte. Onze diepe ondergrond is voor 30% warm als gevolg van warmte die uit het binnenste van de aarde naar boven komt en voor 70% van radioactief verval van kalium, uranium en thorium in onze bodem. Sla je een bron dan is na 80 jaar de aardwarmte op die plaats op. Daarna  duurt het vele eeuwen voor deze warmte weer is aangevuld. Toch wordt aardwarmte duurzaam genoemd.

Er is voldoende thorium op aarde beschikbaar om de hele wereldtien duizend jaar van energie te voorzien. Dat is niet voor eeuwig  maar wel héél lang. Thorium mag dus met recht duurzaam genoemd worden.

Het zou een belediging voor ons nageslacht zijn als wij denken dat zij in tien duizend jaar geen alternatief voor thorium kunnen vinden.

Help mee door gebruik van Thorium de opwarming van de aarde te stoppen. Meld u kosteloos aan. Klik op:  “Vriend van het Thorium”. Dank u! 


Thorium, de duurzame en veilige energie van de toekomst. En de enige manier om het gevaarlijke afval van ontmantelde kernkoppen en van oude kerncentrales te vernietigen.